Trainen bij PHV de Zoekhond

Het plezier van de honden en de geleiders staat voorop, wij motiveren de honden door middel van positieve trainingsmethoden. Iedere hond is anders en heeft een andere trainingsaanpak nodig. Dit doen we samen, we helpen elkaar met plezier. Hondensport is denksport de ervaring hierin wordt daarom veelvuldig gedeeld met de nieuwere leden om daar als vereniging sterker en beter van te worden. Van alle leden wordt verwacht actief mee te trainen. 

Ook recreanten zijn bij ons ook van harte welkom, wel verwachten wij ook van deze groep volledige inzet en betrokkenheid bij de club. Om de honden te leren hun vaardigheden uit te breiden, trainen we op diverse locaties. Dit leert de honden niet alleen op de veilige thuisbasis te werken maar juist ook op andere plaatsen goed te functioneren. Zij en hun geleiders leren zich aan te passen aan een andere omgeving met veelal andere invloeden. Hun ervaringen worden zo steeds breder en ze worden steeds zekerder in hun werk. In de praktijk moet een speurhond ook overal inzetbaar kunnen zijn. 

Trainingen

Het programma is divers en het vraagt veel van de hond en de geleider daarom is het belangrijk dat er minimaal 2x per week wordt getraind.
Wij trainen wekelijks op donderdagavond van 19:30 uur – 22:00 uur en op zondag van 09:30 uur – 13:30 uur. 

Op de donderdagavond trainen we afdeling 1 gehoorzaamheid, afdeling 2 toestellen en kleine voorwerpen, van afdeling 3 trainen we de sorteerproef.
Trainingslocatie: HDV de Kuil in Apeldoorn.

Zondagochtend: Op de zondag traint iedereen afdeling 3, om de week speuren en slachtoffer zoeken. Wij combineren de onderdelen in de training van Afdeling 1 en 2.  Op zondag trainen wij op diverse locaties in Apeldoorn, Vaassen, Nunspeet en Loenen.

Wij hebben nog ruimte voor nieuwe leden

Interesse om mee te trainen?

U bent geïnteresseerd geraakt in het programma van basis speurhond. Wij bieden u de mogelijkheid om eerst vrijblijvend te kunnen snuffelen aan dit programma. U mag twee dagen komen kijken zonder hond en twee proefdagen meetrainen met uw hond. Zo kunnen wij ervaren hoe u samen met uw hond werkt en welke kwaliteiten de hond laat zien. Zelf kunt u tijdens deze twee dagen ervaren of u dit programma leuk vindt om samen met uw hond te doen en aspirant-lid wil worden.

Tijdens de proefdagen en de proefperiode als aspirant-lid hoeft u nog geen materialen aan te schaffen. Tijdens deze periode zorgen de clubleden voor extra materialen waarmee u kunt trainen. 

sar, reddingshond, speurhond, knpv
knpv, training, speurhond, revieren, kistje

Welke hond is geschikt om mee te trainen?

Alle hondenrassen en kruisingen daarvan mogen meetrainen met het programma KNPV Speurhond. Waar bij KNPV politiehond meestal getraind wordt met Mechelse herders zien we bij de speurhonden allerlei rassen zoals bijvoorbeeld: beagles, teckels, labradors en jachthonden. De hond moet echter wel gemotiveerd zijn of worden van de training om hier plezier aan te kunnen beleven.

Algemene regels

  • Pitbull-terriërs en kruisingen worden niet toegelaten.
  • Alle honden moeten voldoen aan de eisen die aan een gezonde hond mogen worden gesteld.
  • De hond moet gechipt zijn.
  • Honden, waarvan de oren en/of de staart is/zijn gecoupeerd, worden niet tot een keuring toegelaten.
  • De geleider moet voor de betrouwbaarheid van zijn hond kunnen instaan.

Bij interesse kunt u ons hieronder berichten.

U bent van harte welkom een keer met een training mee te kijken of mee te trainen. Wij stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeld. Gezien de vele verzoeken die wij ontvangen werken wij met een aanmeldingsprocedure. U kunt zich aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@phvdezoekhond.nl