De leden

Mattie en Mieke

Coach Mieke de Boer

Mieke is voorzitter van PHV de Zoekhond en helpt onze teams al coachend naar het certificaat toe. Ze gaat de training met milde hand aan, ondersteunt, daagt uit en helpt tijdens de ontwikkeling van hond en geleider. Plezier, positiviteit en hart voor de club staan daarbij altijd centraal. Ze traint zelf actief met Setter Sensā en Tervuerense herder Mattie. Met een brede achtergrond is het speurhonden programma haar volledig toevertrouwd.

Mieke is algemeen directeur en hoofd trainer bij Kibo Medical Detection Dogs. Zij traint hulphonden, waarbij de neus van de hond wordt ingezet.

Adrie Strijk

Adrie is penningmeester van PHV de Zoekhond en geniet van de trainingen met zijn honden en de uitdaging die het speurhondenprogramma voor hem en zijn honden biedt.  Hij is sinds februari 2016 actief in het speurhondenprogramma met zijn honden Djada en Sterre traint hij sinds augustus 2017. Zijn doel is om met zijn labradors het basis certificaat speuren te behalen. Hij heeft zijn kennis opgedaan door deel te nemen aan diverse workshops, trainingen en voorlichtingen met diverse trainers en sprekers. 

lucht nemen hond, sorteren, knpv
esther aleman

Esther Aleman

Esther is de secretaris van PHV de Zoekhond. De vereniging bied voor haar gezelligheid een lekker sportieve tijd buiten bezig zijn. Ze heeft het erg naar haar zin bij PHV de Zoekhond en helpt en ondersteund graag bij het speurhondenprogramma als vermist persoon, spoorloper en fictieve keurmeester. Ze is sinds kort begonnen met trainen met Hollandse herder Kody.

Remco van Houwelingen

Remco traint sinds begin 2018 het programma KNPV Speurhond. Met zijn Hollandse herder Kyra traint hij sinds pup af aan en hoopt binnenkort op te kunnen gaan voor het behalen van het basis certificaat speurhond. Hij traint graag bij de vereniging en vooral omdat het tijdens de trainingen altijd gezellig is. Ook het programma en de diversiteit ervan spreekt hem erg aan. In 2019 heeft hij de BKD cursus behaald.

remco van houwelingen

De honden

labrador, knpv, speurhond

Djada

Djada is een Foxred Labrador Retriever teef met stamboom, geboren in december 2016 te Collins, Iowa in de USA, Djada is door haar baas zelf opgehaald uit Amerika. Vanaf augustus 2017 trainen we het basis programma speuren, ze vindt het leuk om te trainen en wil het graag goed doen. Hiervoor is wel belangrijk dat ze goed gemotiveerd blijft.

hollandse herder, speurhond, knpv

Kyra

Kyra is een stamboom Hollandse herder korthaar geboren in mei 2018. Ze is super enthousiast, ze werkt graag en verliest haarzelf dan wel eens in de beheersing door te blaffen. Ze presteert het beste in de actiemomenten, zoals bij het speuren of het zoeken naar vermiste personen. Ze is super snel en wil graag leren.

Sensā

Setter Sensā wordt ook wel eigenzinnige draak genoemd. Ze is een werklustige Gordon Setter. Ik ben geboren in april 2017, onvermoeibaar en ik hang graag de clown uit. Tijdens kantoortijden ben ik werkzaam als medische detectie hond en in mijn vrije tijd beoefen ik als hobby het KNPV speurhonden programma. Mijn neus draait overuren, hetgeen ik niets liever en zeer gepassioneerd doe.​

Mattie

Mattie is een Tervuerense herder, afstammend van bekende Mechelse herder werklijnen. Zijn stamboomnaam is Remarkable Rhythm de la Rouquine geboren in februari 2020. Mattie is een veelzijdige jonge hond met veel werklust. Mattie volgt het programma KNPV basis speurhond en PH1

sterre

Sterre

Sterre is een Foxred Labrador Retriever teef met stamboom. Geboren in februari 2020 en een dochter van Djada. Sterre volgt het programma KNPV basis speurhond

kody hh

Kody

Kody is een Hollandse herder. Zijn stamboomnaam is African Sun O Gennaíos Ollandós geboren in mei 2020. Hij lijkt als twee druppels zijn vader A John Boy Eine Menge Herder. Deze stoere pup is niet snel ergens van onder de indruk, gek op speeltjes en gaat geen uitdaging uit de weg.